Nieuws

Welke aanbieders hebben (nog) een groenfonds?

Groene beleggingen zijn beleggingen in erkende fondsen (groene instellingen).

De heffingskorting voor groene beleggingen wordt berekend over maximaal de vrijstelling die u gebruikt bij het bepalen van uw belastbaar inkomen in box 3 (sparen en beleggen). De heffingskorting is 0,7% van uw vrijstelling in box 3.

Vrijstelling box 3

Hebt u groene beleggingen? Dan geldt op de peildatum 1 januari 2018 een vrijstelling tot een gezamenlijke waarde van maximaal:

Zonder fiscale partner € 57.845
Met fiscale partner € 115.690

Erkende Banken

De onderstaande banken en instellingen zijn door de overheid erkend als groene instelling. In de regeling zijn deze instellingen omschreven als "bank met een groenfonds".

* Informeer bij de desbetreffende aanbieder of sparen / beleggen (nog) mogelijk is. Soms zijn er in-/uitstapkosten verschuldigd. Kijk ook bij desbetreffende aanbieder of er nog overige 'groene' producten zijn. Met bovengenoemde links wordt naar 1 pagina gelinkd. Soms is zowel sparen als beleggen (groen) beschikbaar. Soms is tijdelijk geen inschrijving mogelijk.

Bron: Fintool, 26 juli 2018

De Regt

Contact

Ons kantoor is gevestigd in Lochem. U bent van harte welkom voor een kop koffie.

De Regt

Contact

Larenseweg 60a
7241 CN Lochem
T. +31 (0) 573 255 300

E. info@deregt.nl

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een vraag stellen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   Lees meer