Nieuws

Vullen maar die pensioenspaarpot

De voorbije jaren is de pensioenopbouw in Nederland stevig aan banden gelegd. De maximale pensioenruimte is teruggedrongen, met als gevolg dat er minder pensioen wordt opgebouwd. Stilaan ontstaan er toch weer mogelijkheden die de pensioenspaarpot weer steviger kunnen doen vullen. Middels een eenvoudige toepassing kunnen kaders worden gecreëerd die het mogelijk maken om forse extra bedragen te storten ten behoeve van aanvullende pensioenopbouw.

Nu zijn er verschillende mogelijkheden om de kaders op te rekken om extra pensioenopbouw mogelijk te maken. Een belangrijke willen wij er alvast uitlichten. Deze ziet toe op een beschikbare premieregeling.

Nog niet zo lang geleden was het vertrekpunt bij een beschikbare premieregeling een premiestaffel gebaseerd op een rekenrente van 4%. Langzaam maar zeker ontstond enige optimalisatie door een rekenrente van 3% te hanteren. Bij een lagere rekenrente mag er namelijk meer pensioen worden gespaard. Inmiddels zijn er premiestaffels die gebaseerd worden op marktrente, bijvoorbeeld 2%. Hier kunnen we wat mee!

Voorbeeld. Een 45-jarige werknemer kan bij een 4% staffel 11,9% sparen van zijn pensioengrondslag. Bij 3% is dit al 16,3% en bij een marktrentestaffel van 2% kan hij maar liefst 25,6% sparen. Hoezo is de pensioenopbouw aan banden gelegd?

Werkgever en werknemer kunnen nieuwe afspraken maken over de vraag hoe één en ander wordt ingericht en wie wat moet, kan en mag betalen. Maar in elk geval is er voldoende ruimte om hier met elkaar over van gedachten te wisselen. Zo kan de pensioenregeling opnieuw onderwerp van gesprek worden met betrekking tot de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden 2019.

Heeft u iets om over na te denken tijdens uw vakantie!

De Regt

Contact

Ons kantoor is gevestigd in Lochem. U bent van harte welkom voor een kop koffie.

De Regt

Contact

Larenseweg 60a
7241 CN Lochem
T. +31 (0) 573 255 300

E. info@deregt.nl

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een vraag stellen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   Lees meer