Nieuws

Inzicht leidt tot mobiliteit

Het Financieel Dagblad kopte onlangs: werknemers die inzicht hebben in hun financiële situatie, zijn mobieler en weerbaarder. Goede communicatie omtrent arbeidsvoorwaarden creëert waarde.

Veel werkgevers bieden financieel advies aan als onderdeel van het personeelsbeleid. Gebrek aan inzicht in de financiële gevolgen bij ontslag of vervroegde pensionering is vaak reden om maar niet te veranderen. Dit terwijl partijen belang hebben bij mobiliteit. Zeker met het oog op de almaar opschuivende pensioenleeftijd. De AOW schuift binnenkort naar 67 jaar en 3 maanden. De fiscale pensioenleeftijd naar 68. Bij ontbreken aan dit financiële inzicht, lijkt de werknemer te blokkeren. Daar heeft niemand belang bij. U als werkgever zeker niet.

Reeds jaren voeren wij in opdracht van (grote) werkgevers dergelijke adviesgesprekken. De belangrijkste conclusie die hieruit kan worden getrokken is dat inzicht in de financiele toekomst (ontslag of vervroegd pensioen) de mobiliteit bevorderd. Een financiele rapportage voor uw werknemer, waar de gewijzigde financiele omstandigheden nauwkeurig worden uitgelegd biedt hiervoor fundament. En dat is nou net wat u wilt bereiken. Uw werknemer komt op basis hiervan in beweging.

Goed werkgeverschap

Voor werkgevers is het daarnaast van belang om een goed beeld bij zijn werknemers te creëren van wat er allemaal voor hen is geregeld. Maar ook wat het kost. Collectief pensioen is daar een goed voorbeeld van. In veel situaties wordt bijvoorbeeld ook de werkgeversbijdrage op de loonstrook tot uitdrukking gebracht. Maar ook de overige werknemersverzekeringen hebben waarde. Veel werkgevers hebben dat uitstekend geregeld, maar brengen dit goede werkgeverschap te weinig voor de bühne. Werknemers weten lang niet altijd wat er binnen de onderneming voor hen is geregeld. En dat is toch een gemiste kans. Communicatie van de arbeidsvoorwaarden is met andere woorden essentieel en creëert waarde binnen uw onderneming.

De Regt

Contact

Ons kantoor is gevestigd in Lochem. U bent van harte welkom voor een kop koffie.

De Regt

Contact

Larenseweg 60a
7241 CN Lochem
T. +31 (0) 573 255 300

E. info@deregt.nl

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een vraag stellen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   Lees meer