Nieuws

Deeltijd pensioen en financieel advies

Onlangs kopte een landelijk dagblad: “oudere mannen steeds vaker in deeltijd richting pensioen”.

Steeds meer mannelijke 60-plussers kiezen er richting hun pensioendatum voor om in deeltijd te gaan werken. Ook bij vrouwen wint dit meer en meer aan populariteit. Deze conclusie trekt het Centraal Planbureau in een onderzoek naar geleidelijke uittreding van oudere werknemers. Inmiddels werkt 1 op de 6 mannelijke 60-plussers in deeltijd. Onder eerdere generaties was dit nog 1 op de 14. Het aantal werknemers dat bij enkele grote pensioenfondsen gebruikt maakt van deeltijdpensionering verdubbelde in de periode 2012 tot 2015.

Ondanks de toenemende populariteit van het deeltijdpensioen zijn er nog altijd veel werkende ouderen die graag geleidelijk minder zouden willen gaan werken richting pensioendatum. Volgens het CPB zou het helpen als zij meer kennis over deeltijdpensioen zouden krijgen. „Met name werkenden met een lage opleiding zijn niet altijd goed op de hoogte van de mogelijkheden voor deeltijdpensioen en de financiële gevolgen ervan.”

Daar kunnen werkgevers ook aan meewerken, stelt het CPB. De houding van werkgevers en sociale normen zijn veelal nog gebaseerd op uittreding in één keer. Dat remt de mogelijkheden omtrent deeltijdpensioen af. Een gemiste kans.

De Regt adviesgroep biedt via de werkgever financieel advies aan de werknemer. Middels een heldere financiële rapportage wordt de werknemer inzicht geboden in mogelijkheden omtrent deeltijd- en/of vervroegd pensioen en wordt handelingsperspectief geboden.

Door tijdig in gesprek te gaan kan antwoord worden gegeven op de vragen: wat wil je nog, wat kun je nog en welke rol kan de werkgever daarin spelen.

Pensioenen

lees verder
De Regt

Contact

Ons kantoor is gevestigd in Lochem. U bent van harte welkom voor een kop koffie.

De Regt

Contact

Larenseweg 60a
7241 CN Lochem
T. +31 (0) 573 255 300

E. info@deregt.nl

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een vraag stellen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   Lees meer