Nieuws

Belang van afstandsverklaring pensioen

Rechtbank Overijssel, 17 juli 2018: door ondertekening afstandsverklaring duidelijk en ondubbelzinnig verklaard afstand te doen van enige pensioenaanspraak. Kantonrechter maakt korte metten met eis ex-werknemer.

In onderhavige casus ging werknemer op eigen verzoek uit dienst. Bij indiensttreding is door deze werknemer een afstandsovereenkomst ondertekend. Hij stelt naderhand dat de werkgever ten onrechte geen pensioenpremies voor hem heeft afgedragen. Deze worden door hem gevorderd.

Kantonrechter maakt korte metten met het betoog van de werknemer. Middels het ondertekenen van de afstandsovereenkomst is uitdrukkelijk en ondubbelzinnig bepaald dat afstand wordt gedaan van enige pensioenaanspraak. Er bestaat daarom geen grond voor toekenning van de claim.

In deze zaak ging het goed. Dit had ook te maken met het feit dat de afstandsovereenkomst goed was geredigeerd. Niet zelden wordt de werkgever geconfronteerd met vervelende financiƫle claims, omdat de afstandsovereenkomst niet goed in elkaar steekt, of dat de (periodieke) handtekening ontbreekt. Los nog van bepalingen in de uitvoeringsovereenkomst met uw verzekeraar, dient u zeer terughoudend te zijn met het maken van dergelijke afspraken. Vraag zonodig extern advies.

De Regt

Contact

Ons kantoor is gevestigd in Lochem. U bent van harte welkom voor een kop koffie.

De Regt

Contact

Larenseweg 60a
7241 CN Lochem
T. +31 (0) 573 255 300

E. info@deregt.nl

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een vraag stellen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   Lees meer